Let op! Dit is een website in ontwikkeling en is nog niet in gebruik. 

Ga voor de goede website naar: https://www.protagoras.tue.nl

Social contacts

Nog naar Engels vertalen!

  

Studievereniging

Vereniging waar je in contact kan komen met andere studenten.

 

Iedere studie heeft een eigen vereniging die borrels en leuke workshops organiseert. Ze zijn er zowel voor gezellige activiteiten, maar ook voor studie gerelateerde zaken. 

 

 

Cosmos

Internationale studentenvereniging van de TU / e, ook open voor Nederlandse studenten.

 

Community die een warme en welkome omgeving biedt voor de internationale studenten van de TU / e. Met leden uit meer dan 80 verschillende landen geeft Cosmos een stem aan de internationale studenten over zaken gerelateerd aan de TU / e. Ze hebben verschillende commissies die elk jaar activiteiten organiseren, evenals de introductiedag (en) voor de nieuwe internationals op de TU/e in augustus van elk jaar. Ondanks de vele internationals, omarmt de vereniging ook Nederlandse studenten die geïnteresseerd zijn in verbinding met en meer te weten komen over verschillende culturen.
Info: https://www.cosmostue.nl/

 

 

Compass

Volledig inclusieve community voor LGBTQ + -leden en heterovrienden.

 

Compass is een vereniging met als doel diversiteit te vieren en hun kring van gelijkgestemden uit te breiden. Ze organiseren evenementen die openstaan voor iedereen, behalve rond LGBTQ+ thema's. Ze tonen hun zichtbaarheid als een LGBTQ+ gemeenschap en creëren een gemeenschap waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en vrienden kunnen maken.
Info: https://www.compasstue.com/

 

 

TINT

TINT organiseert evenementen met de focus op het ontmoeten van nieuwe mensen, leren van anderen en het opdoen van nieuwe inzichten en levensvaardigheden.

 

TINT biedt studenten de mogelijkheid en een veilige plek om met vragen om te gaan die te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling, de zin van het leven, spiritualiteit, mindfulness en leven in een multicultureel diverse gemeenschap. Daarvoor organiseert TINT evenementen en workshops met een breed scala aan thema's zoals zelfleiderschap, identiteit, balans tussen werk en privé, toekomstdromen, burn-outpreventie, mindfulness en vele andere. Ook verwelkomt TINT studenten voor vertrouwelijke één-op-één gesprekken met een levenscoach die graag luistert naar wat er in je omgaat, helpt om je gedachten te structureren en je pad weer te vinden. Neem gerust contact op met een van de TINT Life Coaches!
Studenten die op zoek zijn naar meer mindfulness in hun leven, kunnen deelnemen aan de wekelijkse mindfulness-pauzes of in hun eigen tijd de TINT Podcast - Tools for life verkennen met inspirerende gesprekken en geleide meditaties. Daarnaast coördineert TINT de overkoepelende organisatie Credo die de ontmoeting, uitwisseling en samenwerking tussen studenten met verschillende filosofische, spirituele en religieuze achtergronden stimuleert.
Info: https://www.tint-eindhoven.nl/

 

 

Lighthouse

Community die zich richt op het mentale welzijn van studenten en medewerkers op de Eindhovense campus.

 

Lighthouse is een gemeenschap van mensen die worstelen met verschillende psychische problemen. Ze willen elkaar steunen en gemeenschappelijke ervaringen delen in de hoop minder alleen te zijn met onze problemen. Zij organiseren hiervoor inloopspreekuren en ondersteuningsbijeenkomsten gericht op het mentale welzijn van studenten en medewerkers. Deze bijeenkomsten staan open voor iedereen om deel te nemen.
Info: https://www.facebook.com/Lighthouse.Eindhoven, of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Studentenvereniging

De TU/e heeft drie studentenverenigingen waar je andere studenten van de universiteit kan ontmoeten. 

 

Compositum is de koepelvereniging voor de drie studentenverenigingen in Eindhoven: Het Eindhovens Studenten Corps, SSRE and Demos.
Info: https://www.tue.nl/en/our-university/community/compositum-communis-opinio/

 

 

Sport verenigingen

De TU/e heeft een groot aanbod aan sportverenigingen waar je in contact kunt komen met studenten die dezelfde interesses delen.

 

ESSF is de koepelvereniging van alle studentensportverenigingen in Eindhoven. Zij vertegenwoordigen alle gebruikers van de studentensportvoorzieningen, maar ook de studentensportverenigingen in Eindhoven. Bezoek de webpagina voor alle verschillende sportverenigingen.
Info: https://www.essf.nl/en/associations

 

 

Cultuur verenigingen

De TU/e heeft een grote verscheidenheid aan culturele / creatieve verenigingen waar je in contact kunt komen met studenten die dezelfde interesses delen.

 

Scala is de overkoepelende vereniging van de culturele studentenverenigingen in Eindhoven, gevestigd in gebouw Luna op de TU/e campus.
De verenigingen bieden veel verschillende activiteiten aan, variërend van dans tot gezelschapsspelen, van theater tot fotografie en nog veel meer. Deze website geeft een overzicht van Scala, hier vind je meer informatie over de verenigingen, inclusief contactgegevens en links naar hun eigen website.
Info: http://studentencultuur.nl/verenigingen/

 

 

Religieuze verenigingen 

De TU / e heeft een grote verscheidenheid aan religieuze verenigingen waar je in contact kunt komen met studenten van de universiteit.

 

Credo is de religieuze overkoepelende vereniging, die alle spirituele en filosofische studentenverenigingen vertegenwoordigt, gericht op het verbinden van alle levensbeschouwingen.
Iedereen kijkt naar het leven, de studenten van de TU/e hebben een grote diversiteit aan achtergronden. Het is belangrijk om mensen te vinden met een vergelijkbare kijk op het leven en een andere kijk op het leven. Ten slotte is het doel om zinvol contact te onderhouden tussen elke student terwijl je je levenspad ontdekt.


Info: https://www.tue.nl/universiteit/community/credo/

 

 

Personal development

​Nog naar Engels te vertalen!

 Studievereniging

Vereniging waar je in contact kan komen met andere studenten.

 

Iedere studie heeft een eigen vereniging die borrels en leuke workshops organiseert. Ze zijn er zowel voor gezellige activiteiten, maar ook voor studie gerelateerde zaken. 

 

 

Skills lab

Studententeam dat in contact staat met veel professionele trainers om je de vaardigheden te bieden die je nodig hebt om de carrière te krijgen die je wilt.

 

Bij Skills Lab kun je deelnemen aan vele workshops met betrekking tot teamwork, schrijven, presenteren en nog veel meer, allemaal om je te helpen je professioneel te ontwikkelen. Workshops staan open voor iedere TU/e student.
Skills Lab biedt ook online trainingen (e-cursussen) die bedoeld zijn om je een inleiding te geven en de aandacht te vestigen op welke vaardigheden je wellicht wilt verbeteren. De e-cursussen zijn ideaal om te zien waar je interesses liggen, en deze verder te ontwikkelen met behulp van de vaardigheidsbibliotheken of onze workshops natuurlijk.
Info: https://skillslab.tue.nl/home

 

 

Career academy

Carrière gerelateerde workshops en activiteiten, maar ook coaching en professionele checks.


Heb je vragen over je carrièrepad, het sollicitatieproces of wil je hulp bij het uitzoeken wat voor soort carrière het beste bij je past? De TU/e Career Academy helpt je de weg naar de arbeidsmarkt te vinden door middel van voorlichting, loopbaangerelateerde workshops en activiteiten en individuele loopbaancoaching.
Verder vind je Career Academy elke dinsdag, woensdag en donderdag tussen 12.00 en 15.00 uur in het EnergyForum (MF-gebouw, 1e verdieping). Tijdens deze inloopsessies kun je eenvoudig een gratis CV, motivatiebrief of LinkedIn check krijgen.
Info: https://www.tue.nl/universiteit/community/career-academy/

Education

Nog naar Engels vertalen!

 

Studieadviseur

Faculteit specifiek aanspreekpunt bij persoonlijke en studie gerelateerde problemen.

 

Elke opleiding heeft een studieadviseur die alles weet van de opleiding, de planning, de afdeling etc. Voor het plannen van je studieprogramma, studievoortgang, het inhalen van colleges of examens wegens ziekte, je studiekeuze en keuzevakken en zaken zoals dyslectie neem dan contact op met de studieadviseur van de opleiding. Een studieadviseur kan studenten ook verzoeken om binnen te komen op basis van studievoortgang en hij / zij kan studenten ook doorverwijzen naar de studentendecaan of psycholoog.
Info: studieadviseur, Claartje Boskman (achternaam M t/m Z) en Marian van Wershoven (achternaam A t/m L). 

 

 

Eerstejaars studentmentor

Aanspreekpunt voor eerstejaars studenten.

 

Iedere eerstejaarsstudent wordt gedurende het eerste jaar van zijn / haar bacheloropleiding begeleid door een studentmentor die door de opleiding is aangesteld.
De studentmentor is een tweedejaars of derdejaars (of vervolg) student. Hij / zij zal je helpen met al je praktische problemen die kunnen optreden als je gaat studeren aan de universiteit (bijv. Registratie van cursussen, online bronnen, doorverwijzing: waar vind je wat of wie en hoe) maar hij / zij kan je ook uitleggen over effectieve studievaardigheden (bv. plannen, grote boeken bestuderen, zich voorbereiden op examens). De eerste weken komen de studentmentoren wekelijks samen met hun groep eerstejaarsstudenten en naarmate de tijd verstrijkt, zal de frequentie afhangen van de belangrijke onderwerpen die met eerstejaarsstudenten worden besproken. Als je geen studentmentor hebt gekregen, neem dan contact op met de studieadviseur van je opleiding.
Info: Student Mentor, verschillend voor elke student.

 

 

Studiemanagement adviseurs

Studiegerelateerde vragen / problemen met betrekking tot bijvoorbeeld: concentratie / motivatie, dag- en nachtritme, plannen & organiseren.

 

Studeren vereist een grote mate van onafhankelijkheid en discipline. Ben je niet tevreden over je studievoortgang of vallen je tentamenresultaten tegen, dan kan de TU / e je helpen om je studie-output te verbeteren. Studiemanagement bestaat uit verschillende vormen van ondersteuning: je kunt gebruik maken van individuele coaching door een van de studiemanagementadviseurs, of je kunt in een groep werken.
Info: https://educationguide.tue.nl/organization/advisors-and-tutors/study-management-advisor/

 

 

Studiekeuze adviseur

Vragen of problemen met studiekeuze, bijvoorbeeld overstappen naar een andere opleiding of kiezen voor een masteropleiding.

 

De studiekeuzeadviseur kan je helpen met vragen over het studiekeuzeproces. Vragen kunnen verband houden met twijfels die je hebt over je huidige of toekomstige studiekeuze en bedenken wat je moet kiezen. Bovendien is het ook mogelijk om samen met de studiekeuzeadviseur te bespreken en inzicht te krijgen in welke opleidingen het beste aansluiten bij jouw interesse en capaciteiten.

Info: https://educationguide.tue.nl/organization/advisors-and-tutors/study-choice-advisors/

 

 

Docent coach

De docentcoach is de aangewezen persoon om je te helpen bij de keuze van je vakken. Ook kan je aan je docentcoach ook allerlei vragen stellen over andere zaken.

 

Een belangrijk onderdeel van het bachelor college is coaching. Gedurende de gehele bachelor heeft een student een docentcoach. In het eerste jaar zijn er een aantal afspraken met de docentcoach gepland, waarbij gesproken wordt over de opzet van het curriculum en hoe je hierin keuzes maakt.

Student well-being

Nog naar Engels te vertalen!

Op deze pagina kan je alle contact informatie vinden van instanties die gaan over studentenwelzijn. 

 

Als je niet weet waar je heen moet, dan is je eerste aanspreekpunt altijd je studieadviseur of de student supporters van je studievereniging. Je studieadviseur is er om je te helpen met praktische zaken rondom je studie. Bovendien is hij / zij zeer bereid om te luisteren en mee te denken over persoonlijke problemen die (in)direct invloed kunnen hebben op je studievoortgang. Als je liever met een student praat, kun je contact opnemen met de student supporters. Zij zijn een vertrouwelijk laagdrempelig aanspreekpunt die je kunnen helpen bij het vinden van passende professionele hulp.

 

Als de persoon/instantie die je zoekt er niet tussen staat, kijk dan op de pagina overlegorganen

Mentale gezondheid

 Studieadviseur

Faculteit specifiek aanspreekpunt bij persoonlijke en studie gerelateerde problemen.

 

Elke opleiding heeft een studieadviseur die alles weet van de opleiding, de planning, de afdeling etc. Voor het plannen van je studieprogramma, studievoortgang, het inhalen van colleges of examens wegens ziekte, je studiekeuze en keuzevakken en zaken zoals dyslectie neem dan contact op met de studieadviseur van de opleiding. Een studieadviseur kan studenten ook verzoeken om binnen te komen op basis van studievoortgang en hij / zij kan studenten ook doorverwijzen naar de studentendecaan of psycholoog.
Info: studieadviseur, Claartje Boskman (achternaam M t/m Z) en Marian van Wershoven (achternaam A t/m L). 

 

 

Studentendecaan

Informatie over (extra) faciliteiten, bijvoorbeeld over studeren met een beperking, extra tentamentijd of (her) inschrijving.

 

De studentendecanen geven voorlichting en advies over allerlei zaken (studiebeurzen, financiële ondersteuning bij studievertraging, inschrijving, uitstel van het BSA etc.) die niet direct met de inhoud van je opleiding te maken hebben. De studentendecaan kan je adviseren, bemiddelen of je doorverwijzen. Ook als je niet precies weet wat er aan de hand is, is het vaak handig om een gesprek te voeren met een relatieve buitenstaander. Inzicht krijgen in een problematische situatie kan helpen om zaken op te helderen.
Info: Student counsellor

 

 

Gezonde Boel

Zorg goed voor jezelf door gebruik te maken van het platform Gezondeboel.

 

Wil je aan je mentale gezondheid werken? Anoniem en alleen of juist met iemand anders? Dat kan via het cursusplatform wellbeing, dat wordt aangeboden door Gezondeboel.

Tientallen cursussen zijn beschikbaar, zoals bijvoorbeeld ‘Faalangst’, ‘Eenzaamheid’, ‘Zelfcompassie’ of ‘Ontspanning’. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, want Gezondeboel biedt veel meer cursussen aan. Die allemaal gratis zijn voor TU/e studenten.

 

 

Walk & Talk

Ga wandelen met iemand die nieuw is en krijg de gelegenheid om een praatje te maken of ernstige zorgen aan te pakken.

 

Walk and talk geeft je de gelegenheid om met je gedachten te wandelen. Tijdens de wandeling rond de Karpendonkse Plas in Eindhoven kom je in gesprek met iemand die nieuw is. U kunt over alledaagse dingen praten en genieten van het menselijke contact of specifieke onderwerpen bespreken en zware zorgen aanpakken. Dit is helemaal aan jou.

Info: https://enjoyn.co/events/2b515c79-173b-41e0-a7c7-4fc735d5835f

 

 

TINT

TINT organiseert evenementen met de focus op het ontmoeten van nieuwe mensen, leren van anderen en het opdoen van nieuwe inzichten en levensvaardigheden.

 

TINT biedt studenten de mogelijkheid en een veilige plek om met vragen om te gaan die te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling, de zin van het leven, spiritualiteit, mindfulness en leven in een multicultureel diverse gemeenschap. Daarvoor organiseert TINT evenementen en workshops met een breed scala aan thema's zoals zelfleiderschap, identiteit, balans tussen werk en privé, toekomstdromen, burn-outpreventie, mindfulness en vele andere. Ook verwelkomt TINT studenten voor vertrouwelijke één-op-één gesprekken met een levenscoach die graag luistert naar wat er in je omgaat, helpt om je gedachten te structureren en je pad weer te vinden. Neem gerust contact op met een van de TINT Life Coaches!
Studenten die op zoek zijn naar meer mindfulness in hun leven, kunnen deelnemen aan de wekelijkse mindfulness-pauzes of in hun eigen tijd de TINT Podcast - Tools for life verkennen met inspirerende gesprekken en geleide meditaties. Daarnaast coördineert TINT de overkoepelende organisatie Credo die de ontmoeting, uitwisseling en samenwerking tussen studenten met verschillende filosofische, spirituele en religieuze achtergronden stimuleert.
Info: https://www.tint-eindhoven.nl/

 

 

 

Lighthouse

Community die zich richt op het mentale welzijn van studenten en medewerkers op de Eindhovense campus.

 

Lighthouse is een gemeenschap van mensen die worstelen met verschillende psychische problemen. Ze willen elkaar steunen en gemeenschappelijke ervaringen delen in de hoop minder alleen te zijn met onze problemen. Zij organiseren hiervoor inloopspreekuren en ondersteuningsbijeenkomsten gericht op het mentale welzijn van studenten en medewerkers. Deze bijeenkomsten staan open voor iedereen om deel te nemen.
Info: https://www.facebook.com/Lighthouse.Eindhoven, of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

SSC

Groepslessen gericht op lichamelijke klachten zoals rug- en nekpijn, voeding en mindfulness.

 

Het SSC biedt evenementen, cursussen, workshops en advies aan met als doel uw lichaam gezond en vitaal te houden of te maken. De gebeurtenissen variëren van fit-breaks en mindfulness tot levensstijlcursussen. Daarnaast organiseren ze de jaarlijkse Vitaliteitsweek om bewustwording te creëren over het belang van vitaliteit.
Info: https://ssceindhoven.tue.nl/sportaanbod/gezondheid-en-vitaliteit/

 

 

Studentenpsycholoog

Professionele hulp bij persoonlijke problemen, zoals angst, somberheid, stress, relationele problemen of rouw.

 

Als je het gevoel hebt dat een of meerdere levenskwesties je studievoortgang in de weg zitten, kom je misschien in aanmerking voor een bezoek aan een van de studentenpsychologen (eerste zes sessies zijn gratis). Onderwerpen die met de studentenpsycholoog kunnen worden besproken zijn onder meer: ​​depressieve klachten, angststoornissen zoals faalangst, stressgerelateerde problemen en persoonlijke omstandigheden.
De studentenpsychologen bieden verschillende cursussen aan waarvoor je je kunt inschrijven (bijvoorbeeld Omgaan met stress, stress en burn-out voorkomen). Voor meer info klik hier. (https://educationguide.tue.nl/broadening/group-training-sessions/)
• Aanmelden kan door online een persoonlijke afspraak (individueel intakegesprek) te maken met een studentenpsycholoog. Geef in de afspraaktekst aan welke cursus u wilt volgen (bijv. Intakegesprek SFC24 Omgaan met stress).
Tijdens dit gesprek wordt bekeken of de cursus inderdaad geschikt is voor jouw hulpvraag.
Info: https://educationguide.tue.nl/organization/advisors-and-tutors/student-psychologists/

 

 

Huisarts

Een huisarts geeft volledige medische hulp.

 

Het wordt sterk aanbevolen om u bij aankomst in Nederland in te schrijven bij een huisarts. De international office (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) kan je helpen met vragen over zorgverzekeringen en huisartsen in Nederland. Als u uw huisarts wilt zien, moet u een afspraak maken. Consulten zijn niet gratis. Als u naar een specialist wilt, moet u worden doorverwezen door uw huisarts, dus u moet eerst uw huisarts bezoeken. Houd er rekening mee dat u bij een bezoek aan een huisarts, specialist, tandarts of ziekenhuis uw verzekeringspapieren moet tonen.
Info: hellodoc.nl

 

 

113 Zelfmoordpreventie

Bied vertrouwelijke ondersteuning als u aan zelfmoord denkt.

 

Heeft u hulp nodig en wilt u anoniem praten over zelfmoordgedachten? Bel dan 113 of chat met ze op de website.
113 Zelfmoordpreventie is het landelijke Nederlandse zelfmoordpreventiecentrum (zowel in het Engels als in het Nederlands). Ze hebben psychologen en psychiaters in dienst en een grote groep volledig opgeleide vrijwilligers die hen in staat stellen de klok rond vertrouwelijke ondersteuning te bieden door middel van chats en telefoontjes. 113 werkt nauw samen met de crisiscentra van de instellingen voor geestelijke gezondheidszorg. Samen staan ​​deze professionals 24 uur per dag, zeven dagen per week in heel Nederland klaar voor crisisdialogen en psychologische behandelingen.
Hun diensten voor geestelijke gezondheidszorg omvatten:
• Crisischat (een directe mogelijkheid om online te praten met een getrainde vrijwilliger)
• Crisistelefoon (een directe mogelijkheid om telefonisch met een getrainde vrijwilliger te praten en, indien nodig, met een professional)
• Chat-therapie (maximaal 8 online chat-dialogen met een professional)
• Zelfhulpcursus (een onafhankelijke online cursus gericht op het verminderen van suïcidale neigingen)
• Zelftests (vragenlijsten om in te vullen en om een ​​indicatie te geven van de ernst van uw problemen en symptomen (een angst- en depressietest en een test die suïcidale neigingen meet)
• Telefonisch consult voor andere professionals, naasten of vrienden over iemand in nood (de mogelijkheid om een ​​korte vraag te stellen aan een professional in een sessie van maximaal tien minuten)
Info: bel 113 op 0800-0113 of chat met hen op de website. https://www.113.nl/

 

 

MIND

Nationaal platform voor psychische gezondheid.

 

MIND is de overkoepelende organisatie voor cliënten en familieorganisaties in de geestelijke gezondheidszorg. Zij spelen een belangrijke rol in diverse landelijke organisaties die streven naar een structureel betere positie voor iedereen die ervaring heeft met fysische problematiek. Ze verzamelen landelijke informatie en evenementen over geestelijke gezondheid. Verder schrijven ze landelijke nieuwsbrieven over onderwerpen op het gebied van geestelijke gezondheid.
Info: https://mindplatform.nl/

 

 

Wellbeing - Zorg goed voor jezelf en elkaar

Student Wellbeing page

 

Deze pagina is opgezet om extra support aan te bieden in tijden van Corona. Deze pagina bevat een link naar de nieuwe online course portal met verschillende cursussen zoals 'Hoe om te gaan met Corona', 'eenzaamheid' maar ook 'relaxen'. Verder heb je informatie over de winter univerisiteit en de Activitree app om in contact te komen met andere. Als laatste is er een lijstje met waar je terect kan als je hulp nodig hebt.

info: https://educationguide.tue.nl/practical-info/wellbeing-taking-care-of-yourself-and-each-other/